Nem nyomoznak kábítószer birtoklása miatt a Borkai-ügyben

2019. november 21., 14:42

Szerző:

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerint hiányzik a bűncselekmény gyanúja, ezért nem indítottak nyomozást kábítószer-birtoklás miatt Borkai Zsolt ügyében - írja a Pesti Srácok a birtokukba került rendőrségi határozat alapján.

Tényi István feljelentése után a rendőrség ellenőrizte Borkai horvátországi utazásával kapcsolatban megjelent, valamint a hatóság rendelkezésére álló fotó- és videófelvételeket, de azokon „kábítószergyanús növényi törmelék, vagy egyéb állagú anyag, illetve kábítószer fogyasztására utaló magatartás tanúsítása nem látható”.

Hozzátették, hogy a bizonytalan forrásból származó, közösségi oldalakon vagy a médiában megjelent híresztelések önmagukban nem alapozhatják meg azt, hogy büntetőeljárást indítsanak.

Az Index közben azt írja, hogy Póczik József könnyen összekapcsolható a volt győri polgármester adriai kiruccanásával, ugyanis élettársának fia szervezhette a lányokat a szexhajóra.

Az egykori válogatott labdarúgó a hatóságok gyanúja szerint a jachton készült szexképekkel zsarolta meg a rajta szereplő Borkaiékat. Póczik tagadta, hogy bárkit is megzsarolt volna, azt mondja, tavaly nyáron egy ismeretlen férfi arra kérte meg, hogy vigyen el egy borítékot Borkainak a budapesti Novotel szálloda portájáról. Ő átvette a borítékot, amelyben Borkaiékat ábrázoló szexképeket talált, majd átadta a polgármesternek.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.