Bombát találtak egy bankban, az egész környéket kiürítették

Füstölő hátizsákhoz riasztották a tűzszerészeket péntek délután Budapesten. A csomagot egy József körúton álló OTP bank előterében lévő ATM-hez tette le valaki, a bank feletti lakóházat kiürítették.

2011. március 19., 00:46

A tűzszerészek az MTI munkatársának jelentése szerint már kihozták a gyanús hátizsákot a bankfiókból, amit a közeli metróépítkezésen robbantottak fel, a forgalom újra megindult a József körúton. A BRFK zsarolás miatt indított nyomozást az ügyben.

Az MTI úgy tudja, a füstölő hátizsák miatt egy épületet is ki kellett üríteni a budapesti József körúton; a csomagot a ház aljában működő OTP bankfiók előterében található pénzkiadó automatánál hagyták. Az MTI információja szerint a csomag pukkanó hangot adott, mielőtt füstölni kezdett volna. A Független Hírügynökség tájékoztatása szerint tucatnyi rendőr, mentő, tűzoltó tartózkodott a József körúton, az érintett bank előtt, ahová valaki letette a táskát, amely füstölni kezdett - írta a

hvg.hu.

Az eset miatt lezárták a körút Blaha Lujza tér és Baross utca közötti szakaszát. A Hírszerző helyszíni információi szerint már gyalogosok sem járhattak a József körúton, a rendőrség a Baross utcánál és a Rákóczi térnél is kordonokat állított fel, a gyalogosforgalmat a mellékutcákra tereték, a Nagykörút a Blaha Lujza tér és a Kis Salétrom utca közötti szakaszon teljesen le volt zárva. A 4-es és a 6-os villamos sem közlekedett az érintett szakaszon, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek azt mondta: a Blaha Lujza tér és az Üllői út között eltérített útvonalon járó pótlóbuszokkal szállították az utasokat.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.