Nem sikerült zökkenőmentesre a BKK járatsűrítése sem, néhány járaton maradt a zsúfoltság – újabb változtatásokat ígérnek

2020. április 2., 08:14

Szerző:

Egy napot sem élhetett az április 1-jétől tervezett szombati menetrend a BKK járatain, rögtön kora reggel  zsúfoltságra, az addig gyakori viszonylatok túlzott ritkítására panaszkodtak az utasok, tömegek zsúfolódtak össze a buszokon amire a járvány előtt volt csak példa. A felháborodott visszajelzések nyomán a főváros és a BKK úgy döntött, természetesen sűríteni fog.

Ma sem maradtak el a visszajelzések a BKK Facebook-oldalán, és

a helyzet a leírtak alapján alig javult, van, ahol egyenesen változatlan maradt. A legforgalmasabb járatokkal volt a legtöbb gond.

„Ugyanaz volt a probléma a hajnali 85-ös buszon. Ez a menetrend biztos jó hétvégén, de hétköznap sokan megyünk korán dolgozni. 5.09 után 5.29-kor indul a következő. Már KÖKI-n sokan szállunk fel és ahogy elérjük az Újhegyi lakótelepet, ott kezdődik még jobban a telítettség. Kb. 30 centiméterre állnak egymástól az utasok és fullon van az összes ülőhely is” – írja egy hölgy.

„A meghirdetett járatsűrítés nem sikerült a 276E járaton. A változás mindössze annyi, hogy 6:00 és 6:20 közé sikerült egy buszt betenni, előtte és utána ugyanúgy 20 percenként járnak a buszon” – számol be egy férfi.

Az előírt másfél méteres távolságot nehezen lehet betartani.

Az M2-es metró „már az Örs vezér térről úgy indul el, hogy lehetetlen tartani az ajánlott távolságot. Még egy métert sem!!! Tegnap sem volt másként!”, egy utas szerint ez egyértelműen az ide befutó, de ritkított járatok miatt van. A helyzet a 4-es 6-oson sem volt másként, a fel métert is nehezen tudták tartani.

A 14-es villamoson szintén tömeget tapasztaltak, ráadásul az 5:05 helyett 4:59 kor elment egy járat, amire 20 várakozás után jött a következő.

Reagált a Facebookon az újabb panaszokra a BKK is, mint írták, kollégáik üzemkezdet óta figyelik az utasszámot, mindent elkövetnek a biztonságos utazásért,

ennek érdekében ma újabb lépéseket tesznek.

„A hazánkban is elrendelt veszélyhelyzet számunkra is új, a sosem tapasztalt utazási szokások pedig az eddigiektől eltérő megoldást igényelnek. Ez egy kétmilliós lélekszámú városban nem egyszerű kihívás, de továbbra is dolgozunk azon, hogy mindenkinek megfelelő megoldást találjunk. Köszönjük a türelmeteket!” – zárták.