Letartóztatták a férfit, aki halálra késelte a rokonait, aztán rájuk gyújtotta a házat Süttőn

2020. június 25., 14:59

Szerző:

A rendőrségre május 16-án éjjel érkezett bejelentés, hogy egy süttői családi ház lángokban áll. Az épületben hárman tartózkodtak, közülük egy 26 éves férfi kijutott a házból, ketten azonban – egy 30 éves nő és egy 41 éves férfi – életüket vesztették. A kiérkező igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a két személy halálát idegenkezűség okozta. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt az egyik áldozat, a 30 éves nő testvére követte el.

Mint a 24.hu írja, a megalapozott gyanú szerint a 26 éves Sz. Dávid 36 késszúrással megölte a sógorát, majd 19 késszúrással meggyilkolta nővérét is. A férfi ezután benzinnel átitatott rongyokat tett a holttestekre és a házban is benzint locsolt szét, majd mindezt meggyújtotta.

Sz. Dávidot a mentők égési sérülésekkel szállították kórházba,  állapota június 23-án tette lehetővé, hogy a nyomozók gyanúsítottként kihallgassák. A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, kihallgatását követően pedig őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezésére az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amit a bíróság ma elrendelt – tudatta a police.hu.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.