Kocsis Máté kimaxolta a bilokációt, avagy nincs is olyan távol egymástól Kréta és a Kossuth tér

Kocsis Máté Krétán nyaralt, ezzel egyidőben viszont a Kossuth térről is bejelentkezett. Állítása szerint a munkatársa hibázott.

2023. október 25., 10:29

Szerző:

Krétán töltötte a hosszú ünnepi hétvégét Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, miközben a Facebookon arról posztolt, hogy a Kossuth téri állami ünnepségen vesz részt – derítette ki a Népszava.

A lapnak egy szemfüles olvasó küldött több fényképet, amelyek tanúsága szerint Kocsis Máté Halász János frakciószóvivő, Bayer Zsolt publicista és Kálomista Gábor producer társaságában éppen felszállni készül a krétai Heraklionból Budapestre induló repülőjáratra. Ez annak fényében kissé meglepő, hogy a „Szabadság napja” címmel október 23-án délelőtt 11 órakor megjelent Facebook-bejegyzése és a helymegjelölés – „Kocsis Máté jelenleg itt van: Kossuth tér“ – szerint Magyarországon kellett volna lennie. Heraklion potom 1443 kilométerre fekszik Budapesttől.

A frakcióvezető láthatóan számolt azzal, hogy esetleg felismerhetik, melegítőben, szakállasan, napszemüvegben, arcába húzott baseball sapkával érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára.

A Népszava megkérdezte tőle, mi az oka annak, hogy a krétai vakációja alatt próbálta elhitetni, hogy valójában Budapesten, a Kossuth téren ünnepli az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját, amire úgy válaszolt, hogy a Facebook-bejegyzést a munkatársa írta. Arra, hogy a munkatársa miért nem tudta, hogy ő nincs Magyarországon, elnézést kért, amiért ez félreértésre adott okot, ő nem volt Magyarországon, majd megismételte, hogy a munkatársa, az előre megbeszélt hivatalos tartalmat tette közzé a Facebook-oldalán.

Az október 23-i Facebook-bejegyzésből azóta eltűnt a helymegjelölés, vagyis hogy Kocsis Máté hétfőn állítólag a Kossuth téren volt.

(Kiemelt kép: Kocsis Máté Facebook-oldala)

12:37

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.