Bicskén van egy cég, amelynek a munkavállalói örülnek a túlóratörvénynek

2019. január 16., 13:21

Szerző:

hvg.hu írja, hogy a Fidesz vidéki médiabirodalmának mindegyik tagja hírt adott a Bicskén működő Magyarmet Kft. üzemi tanácsának a közleményéről, amely szerint magasabb keresetet érhetnek el a dolgozók a több túlórával, a gazdaság kifehérítését is szolgálja a Munka törvénykönyvének módosítása. Az Orbán-kormány érveit visszhangzó  cégnél kétszázan állítanak elő viaszkiolvasztásos technológiájú speciális öntvényeket három műszakban.

Fotó: Merész Márton

„Az elfogadott törvényi változások a munkavállalók érdekeit is szolgálják, hiszen magasabb keresetet érhetnek el a túlórák révén. A munkavállalók elutasítják a rabszolga szó használatát, a törvény nem kötelezi őket a túlóra vállalására” – idézi az üzemi tanács vezetőjének a kiáltványát a FEOL, amelynek a hírét a Fidesz médiabirodalmába tartozó többi helyi lap is közölte.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.