Bencsik András, a Népszabadság egykori pártélet rovatának főmunkatársa beperelte az Azonnalit, mert azt írta róla, hogy kommunista volt

2018. augusztus 29., 17:25

Szerző:

Bencsik Gábor és Bencsik András, a Magyar Krónika és a Demokrata főszerkesztői sajtóhelyreigazítási pert indítottak az Azonnali ellen, miután a lap nem igazította helyre egy véleménycikkét, amelyben azt írták, hogy a két zsurnaliszta (is) kommunista volt. 

Bencsikék azt állítják a keresetlevélben, hogy nem voltak tagjai a kommunista pártnak, nem vettek részt annak tevékenységében, és az eszméivel sem vállaltak értékközösséget.

Az a Bencsik Gábor érvel ezzel, akiről pont a fideszes sajtó írta azt, hogy megfordult az MSZMP-ben és az a Bencsik András, aki a nyolcvanas években a Népszabadság pártélet rovatában publikált, és ódákat zengett a Szovjetunióhoz fűződő érzelmi kötődésről – emlékeztet a portál. 

A tárgyalás szeptember 7-én lesz.

Nem tartozik a tárgyhoz, de azért pikáns: Bencsik Gábor 1993 és 1997 között a Soros Alapítvány Tényfeltáró újságírás programjának kuratóriumi elnöke volt.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.