Békéscsabán a Fidesz után szétesett az ellenzék is

2019. augusztus 15., 17:31

Szerző:

Az országos összefogást hirdető szólamok ellenére két ellenzéki polgármesterjelölt is indulni akar Békéscsabán az október 13-i önkormányzati választáson – derül ki az atv.hu cikkéből. Azután, hogy a DK, a Jobbik és a Párbeszéd támogatásával Dancsó Tibor megméreti magát, versenybe száll Miklós Attila, az MSZP városi szervezetének az elnöke, önkormányzati képviselő is, aki mögött a saját pártján kívül az LMP, a Liberálisok és a Márki-Zay Péter fémjelezte  Mindenki Magyarországa Mozgalom áll.

Szarvas Péter
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Momentum Mozgalom a maga részéről jelezte, be sem száll az egészbe, mert fegyelmezettség és a jóindulat. Fekete-Győr András pártja egyik ellenzéki jelöltet sem támogatja, de nem is indít sajátot a megméretésen.

Békéscsabának egyébként Szarvas Péter személyében hivatalosan független polgármestere van. Ő a Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben indul, öt éve még a Jobbik, most a Fidesz-KDNP támogatja, és a kormánypárti térfélen is belső rivalizáláshoz vezethet még, hogy a Fidesz-KDNP-hez hasonlóan Szarvas Péter egyesülete is akar önkormányzati képviselő-jelölteket indítani október 13-án.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.