Baranyi Krisztina kirúgta a Pinceszínház igazgatóját

Soós Péter nem szólt a ferencvárosi önkormányzatnak, hogy főállásban tanítani fog az SZFE-n.

2021. január 28., 21:59

Szerző:

Szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntette Soós Péter munkaviszonyát Baranyi Krisztina. Ferencváros polgármestere Facebook-oldalán közölte, hogy meneszti a Pinceszínház igazgatóját.

 A kirúgás oka, hogy Soós főállású oktató lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, s erről nem szólt a kerületvezetésnek, holott ez kötelessége lett volna.  

 “Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re.

Mivel az előző, fideszes vezetés határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződéssel alkalmazta Soós Pétert, ezért ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az Önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna – írta a Facebookon Baranyi.

 A polgármester szavai szerint Soós Péter elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot.

 “Mivel ehhez nemhogy nem járultunk hozzá, de nem is tudtunk róla, ezért munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntettem” – így Baranyi.

Soós Péter korábban egyebek mellett az Űrgammák, a Tűzvonalban és a Hacktion rendezőjeként hívta fel magára a figyelmet.

2024. április 30., 17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

2024. április 30., 13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.