A Vak Komondor visszatér: önkormányzati képviselőjelölt lett Fülöpházán az élettársát megverő ex-fideszes Balogh József

2019. szeptember 10., 20:22

Szerző:

Önkormányzati képviselőjelöltként indul újra a Bács-Kiskun megyei Fülöpházán az a Balogh József, aki még a Fidesz országgyűlési képviselőjeként és Fülöpháza polgármestereként megverte élettársát, ami miatt jogerősen elítélték - vette észre a 444.hu.

Balogh József 2013 áprilisában, fia lakodalmából hazaérve, ittas állapotban bántalmazta élettársát, aki súlyos arccsontsérülést szenvedett. Elmondása szerint a férfi ököllel többször arcon ütötte, fejét a terasz korlátjába verte. Feljelentést az ügyben a kecskeméti kórház tett, ahová bevitték a sérültet. Balogh a sajtónak azt állította, hogy a nő akkor sérült meg, amikor átesett a család komondor kutyáján, amely azért feküdt az útban, mert vak.

Pénzbüntetésre ítélték Balogh József fülöpházi polgár Balogh József, Fülöpháza polgármestere az ítéletet hallgatja a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalótermében 2016. február 17-én
Fotó: Ujvári Sándor

Amikor a verésből büntetőügy lett, a politikus elismerte tettét. Első fokon pénzbüntetés megfizetésére ítélték. 2014-es önkormányzati választáson, és – bár addigra a Fidesz kizárta, ezért függetlenként mérette meg magát – újra polgármesterré választották. Egyedüli pályázó volt a posztra.

2016 júniusában, másodfokon súlyosbították a büntetését tíz hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre, azt követően mondott le a polgármesterségről. Az emiatt kiírt időközi választáson a lányát, Nagyné Balogh Csillát választották meg a város élére. Az idei választáson is Balogh lánya az egyetlen jelölt a tisztségre.