Újabb balatoni polgármester mondott le, rosszindulatú támadásokat, külső okokat emleget a távozó településvezető

2020. július 22., 16:57

Szerző:

Feloszlatta magát szerdán Szigliget képviselő-testülete

- erősítette meg Lutár Mária, a település jegyzője a hirbalaton.hu portál információját az MTI-nek.

Balassa Balázs

Az észak-balatoni településen kezdetben képviselőként, majd 18 éve független polgármesterként dolgozó Balassa Balázs - aki a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke volt öt éven át 2019-ig, majd a szervezet társelnöke lett.

Balassa Balázs a hirbalaton.hu-val annyit közölt, hogy nem a képviselő-testületen belüli konfliktusok, hanem egyértelműen külső okok vezettek elhatározásához.

"Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet a szerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amelyben hiszek és amit képviseltem az elmúlt 22 évben"

- mondta a balatoni portálnak.

"Egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni."

Lutár Mária közölte, hogy az időközi választás időpontját 15 napon belül kell kitűzni.

A település új vezetésének megválasztásáig a leköszönő polgármester és képviselő-testület marad hivatalban, változatlan hatáskörrel - tette hozzá.

Balassa Balázst kereste a 168 Óra is, de lapunk érdeklődésére nem kívánt többet mondani. 

Nem ő az egyedüli Balaton-parti polgármester, aki lemond tiszteségéről a közelmúltban. Balatonszemes polgármestere, Szomorú Szilárd döntését azzal indokolta, hogy nem arra vállakozott, ami ma a településen folyik. Konkrétumokat ő sem írt, miért távozik hivatalából. 

Érdemes megemlíteni, hogy a közelmúltban a balatoni települések szembekerültek a kormánnyal, amely privatizálni akarta a balatoni kikötőket.