Szép summát kapott balatoni üdülőjének feljavítására az Orbán-család volt ügyvédjének cége is

2020. október 29. 08:46 - szerző: 168 Óra - forrás: Mfor

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati nyertesei felbukkant egy befolyásos fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető cég neve is.

 Az SBGK irodai szolgáltató és kereskedelmi Kft.-t 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre. A Kft. tulajdonosai között egy Andrássy úti villában székelő ügyvédi iroda is szerepel, ahol Bajkai István is résztulajdonos – írja az Mfor.

A politikusról az Index korábban azt írta: Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István ügyvédje, aki mögött több évtizedes, sikeres jogászi pálya áll. Irodája több mint 40 főt foglalkoztat, miután sokmilliárdos tanácsadói megbízásokat nyertek el a Miniszterelnökségen az uniós közbeszerzések minőségellenőrzésére.

Bajkai most parlamenti képviselő és a jobboldali médiabirodalmat összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványban (KESMA) kuratóriumi tagja. A Fidesz alapítói közé tartozik, aki éppen szünetelteti ügyvédi tevékenységét.