Az ünnepre megérkezik a hidegfront, holnapra már nagy zuhé várható

2018. október 23., 07:35

Szerző:

Kedd reggelre egy hidegfront érkezik, de ekkor csapadék még nem valószínű, majd napközben megvastagszik a felhőzet, de csak a késő délutáni, kora esti óráktól fordulhat elő kisebb eső északon, északkeleten - írja az Időkép. Hajnalra délkeleten pára, köd néhol kialakulhat. Többfelé megélénkül, északon és helyenként az Alföldön megerősödik a nyugatias szél. Hajnalban 3-9, délután 12-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdára egy újabb, erősebb hidegfront éri el hazánkat sokfelé erős, viharos széllel, többfelé esővel, záporokkal, északon, északkeleten helyenként zivatarral, kezdetben a Kékestetőn esetleg havas esővel. A front előtt délen, délnyugaton még 17-20 fok is lehet, máshol 9-16 fokra van kilátás. 

Csütörtökön változóan felhős-napos időre számíthatunk, jelentéktelen csapadék csak néhol fordulhat elő. Sokfelé még erős lesz az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet mindössze 9 és 16 fok között alakul.

Pénteken élénk déli-délnyugati széllel, többórás napsütéssel melegszik az idő, délután 14-20 fok valószínű. Említésre méltó csapadék nem várható. Szombaton élénk, erős délies szélre, elszórt záporokra, 18-24 fokos maximumokra számíthatunk.