Az ország kétharmada elégedetlen Orbánékkal

Orbán Viktor és pártja, kormánya sorozatosan arra hivatkozott, ha elfogadhatatlan cselekedetre ragadtatták magukat - sajnos sokszor volt ilyen -, hogy kétharmados felhatalmazást kaptak a néptől áprilisban, hogy ezt tegyék az országgal. Nos, a legfrissebb kimutatás szerint ez (is) hazugság, ugyanis a lakosság 73 százaléka szerint rossz volt a 2010-es forradalmi év - közölte a 168 Órával az MSZP.

2011. január 3., 12:49

A december első felében készített felmérés szerint még a fideszes érzelműek között is 56 százalék érzi úgy, hogy az idei év rossz, kudarcokkal teli volt számára. Mindezt olyan környezetben, ahol minden nap arra emlékezteti őket a Fidesz, hogy forradalmi kormányzásuk hatására rendet tettek az országban. Úgy tűnik ez a fideszes propaganda nem elégséges ahhoz, hogy meggyőzze
híveiket.

A demokrácia őrzői számára - itthon és külföldön egyaránt - pedig különösen rettenetes év volt a tavalyi. Ma már talán nincs olyan európai ország, melynek mértékadó lapja és politikusa ne aggódott volna Magyarország sorsáért, ne szólalt volna fel a demokrácia és a sajtószabadság védelmében. Sőt, ma már Magyarország legnagyobb munkaadói is kétségbe vonják a miniszterelnök intézkedéseinek jogszerűségét.

Úgy tűnik minden összeesküdött Orbán Viktorral és kormányával szemben. Kérdés, hogy mire hivatkozik majd ilyen csalódott, elutasító, elkeseredett országos és nemzetközi hangulatban a miniszterelnök, ha majd újabb antidemokratikus, alkotmányellenes tettre ragadtatja magát - írta közleményében Varga László országgyűlési képviselő.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.