Az Origo nem tudja, hogyan működik egy szemüveg, amit világgá kürtölt egy Karácsony Gergelyt támadó írásban

2019. szeptember 19., 15:48

Szerző:

Aki látott már életében szemüveges embert, fideszes propagandamunkás körökben például Varga Mihály vagy Gulyás Gergely minisztert, esetleg Kovács Zoltán államtitkárt vagy Kósa Lajost, annak feltűnhetett, hogy az általuk viselt szemüveglencse megtöri a fényt, ami a halánték táján egy apró optikai csalódást okoz:

Varga Mihály
Fotó: Népszabadság/archív/Szabó Barnabás

Ugyanezt az optikai csalódást lehet látni Szijjártó Péter Wikipédia-oldalán lévő fényképen is.

Bár a jelenség általános iskolai tananyag, nem pusztán hétköznapi tapasztalat, elképesztő blődséget sikerült az Origo propagandistájának elkövetnie igyekezetében Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltről, akiről valami dehonesztáló írást akart közölni – szúrta ki a Zero nevű Tumblr felhasználó.. Az optikai jelenséget nem felismerve ugyanis azt hozta ki a szerző, hogy Karácsony alkalmatlan, mert elrontották a plakátját, ami ugyebár nincs is elrontva:

Fotó: Origo/Facebook

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.