Az Orbán-kormány 324 millió forinttal támogatja a nigériai katolikus egyházmegyét

2019. június 12., 13:46

Szerző:

Az Orbán-kormány a Hungary Helps Program keretében 324 millió forinttal támogatja a nigériai katolikus Sokotoi Egyházmegye humanitárius projektjeit, és 162 millió forintot adományoz a nigériai protestáns Church of Christ in Nations egyház számára – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

A támogatást az egyház a népirtást elszenvedett közösségeket rehabilitáló tevékenységeire fordítja. A helyi közösségeket megerősítő magyar segítségnyújtás előmozdítja az érintett keresztény közösségek tagjainak helyben maradását, mérsékelve az Európára nehezedő migrációs nyomást. 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A Hungary Helps Program a 2017-es létrejötte óta mintegy 35 ezer ember számára tette lehetővé, hogy a migráció helyett inkább a szülőföldjén való megmaradást válassza.

Az Orbán kormány szívesen és önzetlenül támogatja a közel-keleti keresztényeket, a Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyházat péládul 310 millióval,  a szíriai ortodox egyházat, 145 180 038 forinttal, a szíriai trappista-ciszterci nővérek humanitárius tevékenységét 162 millió forinttal támogatta.