Az Operaház közleménye - Tokody Ilona és a dalszínház

Az Operaház sajtóosztálya helyreigazításra kéri a Blikket, és az orgánum hírét átvevő valamennyi médiumot. Ehhez a következő lényeges háttérinformációkat adja az elmúlt napokban megjelent írásokkal kapcsolatban.

2012. július 26., 16:00

Tokody Ilonát senki sem tiltotta ki az Operaházból, továbbra is van és marad érvényes belépőkártyája, mint minden örökös tagnak. (A művésznő a napokban is járt az intézményben.)
Tokody Ilonával nem Rockenbauer Zoltán készült interjút késziteni (ő mit sem tudott az esetről). Tokody Ilona számára az Operaház a havi fizetését és az örökös tagok járandóságát továbbra is folyósítja, és készül a jövő áprilisban esedékes Mesterművész-díj - és az ezzel együttjáró élethosszig tartó havi járandóság - átadásának ünnepségére.

Az Operaház továbbra is várja Tokody Ilona aláírását a megbeszélt Verdi-mesterkurzus szerződésére.

Tokody Ilona és Berkes János közös éneklése a Bohéméletben az Operaház kezdeményezése volt, amely kizárólag azért hiúsul meg, mert a művésznő végül nem írta alá a szerződését.
A Magyar Állami Operaház továbbra is elsőrendű feladatának tekinti, hogy kiváló művészek lépjenek fel az Operaházban - eddig soha nem látott számban, köztük sok fitallal: a 2012/13-as évadban számszerint 143 kiváló magyar magánénekes és karmester.

Az Operaház sajtóosztálya 2012. július 25-én a Blikk megkeresésére az alábbi sorok szó szerinti közlését kérte az orgánumtól:

"Az Operaház vezetése továbbra is fenntartja magának a jogot, hogy védve a Ház érdekét, eldöntse: az intézmény területén kik, miért forgathatnak, végezhetnek sajtótevékenységet. Természetesen a Blikk munkatársait is várjuk előadásainkra, amennyiben valóban érdeklődnek az intézményben folyó műveszi munka iránt, belső történéseket és döntéseket viszont továbbra sem áll módunkban kommentálni."

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.