Az MTI volt vezérigazgatója lett Trócsányi László kommunikációs tanácsadója

2019. március 27., 11:26

Szerző:

Belénessy Csaba tanácsadói szerződése tavaly novemberben szűnt meg a köztévénél, korábban ő volt az MTI vezérigazgatója. Nem engedték el viszont a kezét, most ő lett Trócsányi László igazságügyi miniszter kommunikációs tanácsadója – írja a 444.hu.

Belénessy Csaba és Orbán Viktor
Fotó: MTI/Beliczay László

Trócsányi László vezeti a Fidesz EP-listáját, de Belénessy azonban nem csak ebben segíti a kormánypártot. Médiacsapatot is szervez annak érdekében, hogy a Fidesz jelöltje az őszi önkormányzati választáson legyőzze a szocialista Botka Lászlót, erről a Magyar Narancs írt részletesen. 

Korábban Belénessy Csaba irányította a Magyar Televízió regionális stúdióit, vezette a Magyar Rádiót és a Duna Televíziót is. Alapító-főszerkesztője volt a tavaly áprilisi országgyűlési választások után megszüntetett Lánchíd rádiónak. Az MTI főszerkesztőjeként vonult nyugdíjba, de tanácsadóként tovább foglalkoztatták.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.