Az M1 bemondója nem tudta hiba nélkül felkonferálni, hogy Karácsony Gergely elnézett egy j betűt

2019. február 21., 10:21

Szerző:

Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes után tegnap Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is belefutott egy gonosz ly-be. Előbbieknek a fojtani szóval nem sikerült megbirkózniuk a nyilvánosság előtt, utóbbi a Facebookon írta le ly-vel a „dolgozószobája" szót.

A hibát – noha azt Karácsony Gergely hat perc múltán korrigálta – a Pesti Srácok vette észre, a felfedezés híre onnan jutott el gyorsan az M1 Híradójához. A végkifejlet azonban elég kínosra sikeredett, a kijelölt bemondó, Gyukity István ugyanis képtelen volt első nekifutásra hiba nélkül felolvasni a hírt felvezető szöveget – írja és mutatja a 444.

Kunhalmi Ágnest és Bangóné Borbély Ildikót egyébként Bayer Zsolt konzervatív publicista is kegyetlenül kigúnyolta a nemzetstratégiai jelentőségű Magyar Nemzetben, figyelemre méltó tény azonban, hogy a kérlelhetetlen nyelvőrnek Schmitt Pál volt köztársasági elnök tragikus helyesírásával kapcsolatban annak idején nem voltak észrevételei. Emlékezetes, hogy Schmitt Pál a hegyeshalmi Paprika csárdában, a hírességek falán egy l-lel írta az államfő szót, dacára még annak is, hogy akkor ő maga volt az.