Akkorát emelkedtek a magyar bérek, hogy újabb luxusautó-szalon nyílik Budapesten

2019. július 23., 16:07

Szerző:

Az első hivatalos Aston Martin kereskedés 2020 első negyedévében nyitja meg kapuit Budapesten – értesült a vezess.hu.

Egyelőre annyit tudni a szalonnyitásról, hogy a Gablini csoport a brit cég hazai partnere. A kis manufaktúrákat nem számolva az Aston Martin jelenleg

a világ egyetlen független luxusautó-gyártója.

Közvetlen riválisa lesz a márka a Ferrarinak, amelyből 9 új személyautót helyeztek forgalomba 2019 első felében idehaza. A lap szerint ennek akár a duplája is lehet a valós hazai értékesítés, mert még mindig divat a járművek vásárlói között a szlovák, német, és újabban a cseh rendszám. (Évekkel ezelőtt a hazafiként is erős Bayer Zsolt szlovák rendszámú kocsival járt).

Elektromos Aston Martin.
Fotó: Youtube

Az Astonnál is hasonló, évi 10-20-30 példány magyarországi értékesítésére lehet számítani. A márka sorozatgyártású kínálata jelenleg a Vantage, a DB11, a DBS Superleggera és a RapidE modellekből áll. Utóbbiból készül 155 darab elektromos is, majd hamarosan jön az Aston első SUV-ja, és persze nem felejtjük ki a sorból a Valkyrie nevű hipersportautót. Ebből a 3,2 millió dolláros hibridből már mind a 150 példány elkelt tavaly – írták.

Az Aston Martint elsősorban a mindenkori James Bond autójaként irigyli a világ mindenkitől, aki vezeti, de van a luxusmárkának magyar vonatkozása is: ilyen emblémájú kocsival furikázott Bécsben a magyar nagykövetség egyik diplomatája is, bizonyos Perényi János, amíg a puritanizmusáról híres Orbán-kormány ki nem ki nem rúgta. Az a kocsi nagyjából 80 milliót ért.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.