Lopott luxusautókkal üzletelt Zoltán, némelyiket darabokban tárolta

2020. július 17., 22:20

Szerző:

Az 53 éves F. Zoltán a nyomozás adatai szerint az érdekeltségébe tartozó miskolci telephelyein lopott járműveket – egyeseket szétbontva, konténerekben – tárolt, amelyeket céghálózatán keresztül legalizált – írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség (KR) jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ellen.

A férfi elfogására, a járművek lefoglalására, illetve a céghálózat felszámolására a KR munkatársai 2020. július 7-re és 8-ra összehangolt rendőri akciót szerveztek. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta F. Zoltánt, a nyomozók pedig kutatásokat tartottak a hozzá kapcsolódó ingatlanokban és telephelyeken.

Fotó: police.hu

Az akcióban a rendőrök 11 nagy értékű autót, illetve számos gépjármű fődarabot, valamint 10,4 millió forint készpénzt és a céghálózathoz tartozó 7 gazdasági társaság (köztük egy szlovák és egy német cég) könyvelési anyagát is lefoglalták.

Az egyik szemle alá vont jármű rakterében különböző rejtekhelyeken 6,5 kilogramm por állagú kábítószergyanús anyagot, valamint 5 fegyvert és lőszereket is találtak a nyomozók.

A vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke közel 20 millió forint. A fegyverszakértő megállapítása szerint 2 lefoglalt géppisztoly működőképes lőfegyvernek minősül, illetve a tárakban megtalált 278 lőszer éleslőszer.

A nyomozók F. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Borsod Megyei Törvényszék elrendelt.