Andy Vajna: A kormányközeli sajtóban értelmetlen butaságokat írtak

2018. december 10., 09:34

Szerző:

Andy Vajna interjút adott az Indexnek, amiből nem sok újdonság derül ki, azon túl, hogy nemrég találkozott Orbán Viktorral, néha összejárnak, a kormányfő látta a Kincsem című filmet, de nagyon el van foglalva Brüsszellel, Vajna nem hiszi, hogy van ideje moziba járni.

Ami a felröppenő pletykákat illeti, miszerint kormányzati támadás alatt állna, szerinte erről szó sincs, hiszen állandóan hozzák a dicsőségeket az országnak, kinevezése óta a magyar filmek több mint 300 nemzetközi díjat zsebeltek be.

A Magyar Időkben vagy a Pesti Srácokon megjelent egy-egy támadó cikkre azt mondta, inkább nem érti, értelmetlen butaságokat írnak. Ha valaki veszi a fáradtságot, és tényleg belenéz egy kicsit ebbe a szakmába, nem ír le ilyeneket, vagyis hogy neki nincs érzéke és kedve a magyar történelmi filmkehez – mondta.

Az interjúból kiderül, hogy Nemes Jeles László Napszáltája nem nyerte el a tetszését, de adott egy esélyt az Oscar-nyertes rendezőnek.

Vajna azt is elárulta, hogy kormánybiztosi munkájáért nem vesz fel fizetést, mert szeretetből csinálja. Arnold Schwarzeneggerrel ért egyet, aki szerint a sikerhez vissza is kell adni. Ő az ingyenmunkával ezt csinálja, ez a magyar küldetése – mondja.

Állítása szerint a filmszínészt nem ő mutatta be a kormányfőnek, Orbán Viktor még kormányzósága alatt látogatta meg őt Kaliforniában, régi a barátságuk, tisztelik egymást.

Feleségéről, az Instagram-királynő Vajna Tímeáról is beszélt, akinek posztolási szokásaiba nem szól bele, viszont kisfilmterve egyelőre megbukott.

Vajna médiaportfóliója értékesítéséról azt állítja, senki sem szólt neki, hogy valamit el kell adnia, az ő döntése volt. Semmi baja nincs Mészáros Lőrinccel, de a TV2 az ő irányítása alatt van, és lesz is. – Amikor megvettem, hosszú távra terveztem. Még nem értünk a munka végére, de amit elértünk, már így is csoda – mondta Vajna, aki a Tényekre is büszke.