Újabb brutális állatkínzás, Budapesten félholtra vertek és egy zsákban magára hagytak egy kutyát

2019. augusztus 29., 20:15

Szerző:

Több helyen eltört a medencéje annak a kutyának, amelyet egy zsákban találtak meg Budapest VIII. kerületében a Teleki téren – derül ki az ATV Híradójának a riportjából. Azt, hogy a parkoló autók között heverő zsákban mozog valami, kutyasétáltatók vették észre, és vitték be a 11 éves, a chpje szerint Tyson névre hallgató yorkshire terriert az állatorvosi rendelőbe.

Faluvégi András állatorvos az ATV-nek azt mondta, az ölebet valószínűleg megverték, az, hogy több helyen is eltört medencéje, egy-két jól irányzott rúgásra utal. Kiderült az is, hogy a kutyát valószínűleg éheztették, az egész állat csont és bőr. Kapott infúziót, gyógyszereket, fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, megpróbálják talpra állítani annyira, hogy megműthessék. Ha minden jól alakul, valószínűleg újra tud majd járni.

A közelmúltban több brutális állatkínzási eset is hatalmas felhördülést keltett Magyarországon.  A Baranya megyei Dencsházán egy nő krumplival, kenyérrel, hússal és alkohollal fizetett egy helyi korlátozott értelmi képességű férfinak, hogy végezzen a kutyájával, egy balotaszállási nő pedig kilométereken át vonszolta a kocsija után a kutyáját csak azért, mert az állat megszökött egy vihar elől. Vasárnap szerte Magyarországon tüntettek azért, hogy szigorítsanak a törvényeken, az állatkínzókra pedig letöltendő szabadságvesztést is ki lehessen szabni.