Ellopott egy mobilt, megverte volt élettársát, másnap pedig agyonverte kutyáját egy devecseri férfi

2019. szeptember 10., 11:23

Szerző:

Garázdaság és lopás vétsége, valamint állatkínzás bűntette miatt indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak a 26 éves devecseri férfinak a letartóztatását, aki szeptember 4-én mobiltelefont lopott, majd a helyi buszpályaudvaron megverte volt élettársát, másnap pedig végzett a 4 hónapos kutyájával - olvasható az ügyészség közleményében.

A férfi ismerősei családi házánál kezdte az esti órákban. Miután rángatni kezdte az ajtót, kinyitották neki, beszaladt a házba, felkapott egy mobiltelefont, és elfutott vele. Ezután a buszpályaudvaron találkozott volt élettársával, akivel összeszólalkoztak, a férfi pedig ütötte-verte. A nő a büféstől kért segítsítséget, és hívták a rendőrséget. A gyanúsított ekkor is megverte a nőt, majd távozás közben beütötte a büfé ablakát. Volt élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de emiatt nem kérte, hogy eljárás induljon volt párja ellen.

A férfi a pályaudvaron elhajította a lopott mobilt, de ezzel még nem volt vége.

Másnap délelőtt 4 hónapos kutyáját is magával vitte az egyik kávézóba. Az állat be akart bújni a sütő mellé, mire gazdája az ölébe vette, és kétszer úgy tarkón ütötte, hogy a kutyának eleredt az orra vére. A férfi délután a nyakbőrénél fogva felemelte a kutyát és a földhöz vágta, majd amikor el akart szaladni, többször irgalmatlanul belerúgott. Az állat rövidesen elpusztult.