Alföldi Róbert megüzente az 1956-os Intézetnek, hogy az egyenes gerinc megnyugvást ad

2019. június 11., 16:55

Szerző:

Alföldi Róbert Ecuadorból írt levelet Rainer M. Jánosnak történésznek, a színművész párhuzamot lát a Nemzeti Színházban, illetve és az 1956-os Intézetben történtek között. Az intézetet ugyanis most olvasztják be a kormányközeli Veritas Intézetbe.

Alföldi Róbert azt írta, hogy ugyanazt a hangulatot, azt a tehetetlen, de elszánt fájdalmat, tisztességet és azt a furcsa szumátós hanghordozást látta és hallotta az intézet esetében, mint amikor színtársulatával utolsó napjaikat élték anno a Nemzeti Színházban.

– Furcsa volt újra megélni, de az azonosság, és ezáltal a közösség érzése nemcsak szomorúság volt. Azt hiszem, csak ezért írok most. Az átérzett és érzett veszteség miatt. Nem is tudom, mit kellene írni…hogy RESPECT. Mindenért

– jegyezte meg.

Fotó: Facebook

Hozzátette, hogy nem nagyon lehet tovább együtt, nekik sem sikerült, és tényleg új időszámítás jön az életben. 

– De minden fájdalom mellett a lényeg mégiscsak az lesz, hogy a tisztességesen elvégzett munka, és az egyenes gerinc, valahogy erőt és megnyugvást ad. Bármi is történik

– jegyezte meg Alföldi Róbert.

Rainer M. János válaszlevelében megköszönte a levelet, majd megjegyezte, hogy 

épp ma délelőtt, pár óra múlva közlik velünk, milyen sorsot szán nekünk az új „gazda”, s aztán majd ki-ki dönt, hogyan folytatja.

– Ehhez pedig erő kell. A szolidaritás ezt adja, és a közösség tudatát – állapította meg a történész.