Akkora bulikat csaptak Matolcsyék doktori iskolájában, hogy kétszer is rájuk kellett hívni a rendőrséget

2018. december 28., 09:54

Szerző:

Matolcsy György MNB-elnök részvételével szeptember közepén adták át a Magyar Nemzeti Bank alapítványának doktori iskoláját. A PADA a Budai Várban, a Mátyás-templommal szemben álló régi budai városháza átalakítására négymilliárd forintot költött.

Az épületben a Zsidai Group számára is szorítottak helyet: Orbán Ráhel mentora két új vendéglátó egységet indított a közgazdászok szellemi műhelyével egy fedél alatt. Gyakorlatilag a teljes földszintet és a fedett belsőudvart megkapta a cégcsoport. A Bistro 1786 lett Orbán Viktor új miniszterelnöki rezidenciája és a Szentháromság téri Pénzügyminisztérium között a Budai Vár legújabb, NER-étterme.

Az épülettel azonban volt egy kis bibi: a megnyitásakor nem volt érvényes használatbavételi engedélye. A szomszédos ház lakói a zajszigetelés hiánya miatt megtámadták az első fokon kiadott engedélyt.

A fellebbezés elbírálását sem a PADA, sem Zsidai Roy cége nem várta meg.

Az épület szeptembertől teljes fordulatszámon üzemelt, pedig a fővárosi kormányhivatal csak november 22-én hozott döntést, erről a minap értesítették a panaszos lakókat.

A kormányhivatal elutasította a fellebbezést, bár a Tárnok utca 26. alatti társasház beadványához csatolt szakértői zajvizsgálat kimutatta, hogy a PADA-épület szellőztető berendezései által keltett zaj több lakásban tényleg meghaladja a határértéket.

De a lárma akkor lett végképp brutális, amikor Zsidaiék éttermében elkezdődött a karácsonyi bulik időszaka.

Decemberben kétszer hívták ki a rendőrséget, mert az éjszakába nyúló partizás zaja nagyon átszűrődött a lakásokba

– értesült a 24.hu.