Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Embertelen brutalitás: száznál is több agyonvert kutya tetemét találták meg Hajdúsámsonnál

2020. február 17. 21:20 - szerző: 168 Óra

Száznál is több agyonvert kutya tetemét találták meg állatvédők Hajdúsámson mellett. Két lefedett gödör tele volt kutyák csontjaival, de nemrég odakerült, elpusztult állatok is hevertek a területen – számolt be a hvg.hu a Debreciner.hu cikkéről.

Az állatok az elsődleges szakvélemény szerint traumás sérülések miatt pusztulhattak el.

Miután a lap munkatársai tudomást szereztek a kutyatetemekről, két állatvédő szervezet, a Speciális Állatmentő Egység és az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársaival mentek el a helyszínre, ahol a cikk szerint „szinte mindenhol koponyákat és más csontokat lehetett szétszórtan találni”. A csontokat követve jutottak el két közeli, már betemetett gödörhöz, amelyekben régóta gyűlhettek a csontok. Rendőröket is hívtak, akik helyszínelést végeztek.

Több tetemet is találtak, amelyek zsákban kerültek a gödrökbe, akadtak kölyökkutyák is köztük. Az elföldelt állatok között akadtak macskák is.

Az Állatvédőrség munkatársa először arra gondolt, hogy a kutyákat lelőtték, mivel a még nyitott gödrökben találtak szőrén mellkas- és homloktájékon vérfoltok látszottak. Később azonban kiderült, hogy másról van szó: valaki olyan erővel üthette meg az állatokat, hogy attól pusztultak el.

Az állatvédők információi szerint

a terület az önkormányzaté, ám a helyi hivatalban senki sem tudott a gödrök létezéséről.

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz amelyeket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánlunk.

18