A szülei nem akarták elengedni, de kiszökött az ablakon – Egy 13 éves fiú is meghalt a fegyverneki tragédiában

2019. május 29., 11:15

Szerző:

Vasárnap késő este Fegyvernek és Kenderes között két személygépkocsi frontálisan ütközött, a balesetben hat ember meghalt. Az egyik áldozat egy mindössze 13 éves fiú volt. Nem akarták elengedni, de nem hallgatott rájuk – ezt mondta a fiú édesapja az RTL Klub Híradójának.

Este nyolckor Dávid még otthon volt, megvacsorázott, aztán viszont kiszökött az ablakon. Az apa nem engedte el, észrevette, szólt neki, hogy menjen vissza. A fiú mégis elment, az apa szerint rokonokkal és a szomszédokkal.

Nem tudták, hova megy a fiuk, éjfélkor még nem volt otthon, hajnalban már a rendőrök mentek. Akkor már sejtették, hogy nagy baj van.

– Én azt hittem, hogy valami balhét csináltak

– mondta megtörten az apa. Hozzátette, hogy akkor már sejtette, hogy valami nem tiszta, amikor fotót kértek tőle a gyerekről.

Dávidnak nyolc testvére van, mindannyiukat megrázta a tragédia híre.

A kocsiban, amelyben Dávid utazott, csak ő volt bekötve. A sofőr volt a legidősebb, 25 éves, utasai egy 21 éves férfi és két 17 éves fiatal, egy fiú és egy lány, aki állapotos volt. Hátul, középen utazott Dávid.

A rendőrség egy későbbi közleményében azt írta, hogy a rendelkezése álló adatok alapján a balesetet egy 42 éves kenderesi férfi okozta, aki úgy előzte az előtte haladó járműsort, hogy nem győződött meg arról, hogy a manővert biztonságosan be is tudja fejezni. A vétlen autóban mindenki meghalt.