A Szigetnek perkálnia kell, a Forma 1-nek nem

A főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget Fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér - mondta György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes kedden sajtótájékoztatón

2011. január 11., 18:08

A fővárosi költségvetési koncepció készítésekor figyelembe vették azt az elvet, hogy a főváros minden olyan bevételéről, amely rendeletéből vagy vagyona hasznosításából származik, csak indokolt esetben mondhat le - mondta egy kérdésre válaszolva György István. Ezért a közterület-használatokra az a generális döntés, hogy az ebből származó díjakat a főváros be kívánja szedni - szögezte le. Jelezte: nyilván lesznek olyan "megfelelő közérdeket szolgáló" rendezvények, ahol eltekintenek a közterület-használati díj beszedésétől.

Mint mondta, a Sziget Fesztivál esetében olyan döntés született, hogy a főváros nem kívánja ingyen biztosítani a területet. Megjegyezte: a közterület-használati díj mértékét - figyelemmel arra, hogy milyen kiterjedt területet vesz igénybe a fesztivál - egyedileg fogják megállapítani - írta

hirszerzo.hu.

A Sziget fesztivál bízik abban, hogy a főpolgármester korábbi ígérete ellenére nem akarja ellehetetleníteni a Sziget fesztivált, az ország számára komoly gazdasági és turisztikai hasznot hozó multikulturális rendezvényt - közölte a Sziget sajtófőnöke, hozzátéve, hogy Gerendai Károly, a Sziget fesztivál ügyvezetője találkozót kért az ügyben Tarlós István főpolgármestertől.

Vető Viktória megemlítette, hogy a gyakorlat azt mutatja, a nemzetközi hírű nagyrendezvényeket - így például a Forma 1-es futam megrendezését - támogatja az állam annak érdekében, hogy minél több értékes eseményen lehessen az országot megmutatni a világban, jelentős számú turistát vonzva. Bízunk abban, hogy a Sziget fesztivál, amely egyébként évek óta semmilyen támogatást nem kap az államtól, is érdemes arra, hogy ne kerüljön méltánytalan helyzetbe - közölte a fesztivál sajtófőnöke.