A rendőrök megint lerohanták az aktivistát, aki tibeti zászlóval akart tiltakozni

2017. november 29., 16:14

Szerző:

A készenléti rendőrök ma már a Bajza utcánál várták Hendrey Tibort, aki, ellentétben Balog Zoltán miniszterrel, megint tibeti zászlóval akart tiltakozni a kínai miniszterelnök budapesti látogatása ellen – írja honlapján a Klubrádió.

Ahogy vasárnap, ma sem engedték meg a Tibetet Segítő Társaság alapító elnökének, hogy felemelje a zászlót. Nemcsak Hendreyt, hanem a Klubrádió riportét is igazoltatták.

A férfit, aki éppen csak kiszállt az autójából, hat-nyolc készenléti rendőr körbefogta és igazoltatta, majd arra kérték, hogy ne vegye elő a tibeti zászlót.

Fotó: Hír TV

Valószínű, hogy a tiltakozó férfit már figyelték, a rádió közelben tartózkodó riportere ugyanis hallotta, amint az egyik rendőr azt mondta:

„megvan az emberünk”.

Hendrey igazoltatása addig tartott, amíg a kínai delegáció konvoja elhaladt, így nem tudott tiltakozni a tibeti zászlóval, mindenesetre párszor odakiabálta: „Free Tibet!”

Eközben a riportert, Galavits Patrikot is igazoltatták, de nem közölték vele, hogy miért éppen őt. Miután a  konvoj elhaladt, a rendőrök is elmentek az Andrássy útról.