A Nemzeti Sport kirúgott újságírója ismét Orbán kedvenc sportújságíróját kóstolgatja

2019. május 17., 18:18

Szerző:

Blogot indított Sinkovics Gábor, a Nemzeti Sport volt újságírója. Első bejegyzésében ismét a lap főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt, Orbán Viktor kedvenc sportújságíróját küldi el a francba Szólás, szabadság, szerelem című bejegyzésében – vette észre az Index.

Az újságírót azután rúgták ki a Nemzeti Sporttól, hogy Mészáros Lőrinc médiabirodalma megvásárolta a lapot. A publicista harminc évig dolgozott ott. Sinkovics Gábor feljelentést is tett, mivel állítása szerint tavaly ősszel kirúgása bement a napilap szerkesztőségébe személyes tárgyaiért, de a szekrénye eltűnt. Ezután állítólag szóba sem álltak vele a szerkesztőség vezetői, ügyvédi felszólításra sem reagáltak. Sinkovics a 444-en közzétett nyílt levélben nekiment Szöllősinek, levelében pedig cenzúrát és seggnyalást emlegetett.

Szöllősi György
Fotó: Kovalovszky Dániel

Fejenagy nevű blogján ezen a héten tette közzé első, keserű hangvételű bejegyzését.

„Nincs munkám, elveszett a múltam, a jövőm, eltűntek a személyes cuccaim, most a maradék pénzemet akarjátok. Ki tudja, a végén még fel kell ajánlanom valamelyik alapítványotoknak a házamat, az öreg autómat, a feleségemet, esetleg Misát, a moszkvai őrkutyámat. Vagy a 91 éves, Orbán-hívő Apámat, aki tökéletesen mondja fel a közös családi ebédeknél a párttelevízió propagandáját és aki talán belehalna, ha tudná, hogy szeretett Vezére szolgálói előbb az utcára, majd a bíróságra terelik a fiát.”

Bejegyzésében azt is megemlítette, hogy a Mediaworks személyiségi jog megsértésével vádolja őt.

„Pitiánerek és kisstílűek vagytok. Kinyírtok bárkit, aki nem hisz a meséitekben. Eltüntettek televíziót, rádiót, újságot, egyetemet, leszedettek plakátokat, elhallgattattok mindent és mindenkit. Aztán mindent megmagyaráztok, szakmai okokra hivatkoztok, szerződésszegéssel vádoltok riportert, hajléktalant, bárkit. Kussolj és tűnj el! Ez a Ti rendszeretek filozófiája”

– írja bejegyzésében Sinkovics.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.