A kutya ment neki az autómnak – állítja a nő, aki majdnem elütötte a vakvezető ebet és a gazdáját is Angyalföldön

2018. augusztus 15. 10:48 - szerző: 168 Óra

Elképesztő videót tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a múlt héten. A Budapesten készült felvételen egy látássérült férfit és vakvezető kutyáját lehet látni, akik éppen egy vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgán vesznek részt:

 Dorko és Viktor egy XIII. kerületi kereszteződésnél áll, amikor pedig átkelnének az úttesten, váratlanul egy piros autó kanyarodik be az utcába. A felvétel alapján úgy tűnik, a sofőr nem adta meg a kötelező elsőbbséget a gyalogosoknak, és nem sokon múlott, hogy nem gázolta el mindkettőjüket. Jól látszik az is, hogy a vizsgabiztos ijedten lép oda a férfihoz és a kutyához, hogy rendben vannak-e.

Az ATV Híradójának a kérdésére vezető nő azt állította, hogy ő már befordult autójával, amikor a kutya és gazdája lelépett a járdáról. Szerinte a felvételen is látszik, hogy nem ő ütötte el a kutyát, hanem

az eb ment neki az autójának. Ezzel szerinte meg is bukott a közlekedésbiztonsági vizsgán.

Különben pedig azért hajtott tovább,

mert nem érzékelte, hogy elsodorta a kutyát.

Ezzel szemben  a kutya gazdája az ATV-nek azt nyilatkozta: – A kutyának a fejét elkapta a hátsó sárvédővel, és egy hatalmasat koppant. Mindnyájan nagyon megijedtünk, főleg én a kutya miatt, mert magamon éreztem, hogy velem nem lesz gond. A kocsi az továbbhajtott.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzője szerint a kutya. semmiféle hibát nem követett el

(A 24.hu és ATV nyomán)