A kormány még azt is megmondja, hogyan és hova kell felragasztani az állami matricát a kedvezményes nagycsaládos autókra

Hogy mindenki jól lássa, kik azok, akiknek a mások adóforintjai nélkül nem volna ilyen szép nagy autójuk.

2019. május 30., 21:47

Szerző:

A kormány az autóvásárlási támogatásért cserébe azt kéri, hogy a családok helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autójuk hátsó szélvédőjén – mondta Novák Katalin államtitkár múlt pénteken.

A 444 ma arról írt, hogy a kormány honlapján tegnap megjelent „Matrica felhasználási útmutató” szövegéből az derül ki, hogy ez nem egy diszkrét kérés, sokkal a kedvezményes vásárlás feltétele. A Családvédelmi Akcióterv keretében kapott kedvezményt ugyanis ebben az arculati kézikönyvben meghatározott útmutatás alapján, a matrica felhelyezésével lehet érvényesíteni.

Az útmutatóban azt is megmondják, hogyan kell helyesen felhelyezni a matricát. Így:

Fotó: kormany.hu

 

 

„A matrica megjelenése diszkrét, elegáns, mint egy minőségi tanúsítvány"

– próbálják vigasztalni azokat, akiknek esetleg kényelmetlen, hogy már messziről  ordít róluk: a mások adója nélkül sose lenne ilyen szép, nagy autójuk.

A három gyereket nevelő vagy harmadik gyereküket váró családok júliustól igényelhetik a 2,5 milliót, egy legalább hétszemélyes új gépkocsi vásárlásához. Novák Katalin államtitkár szerint egy év alatt mintegy 10 ezer nagycsalád veszi igénybe a támogatást.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.