A fideszesek is megrökönyödtek Orbán lépésén

A meglepetés erejével hatott a hétfőn nyilvánosságra hozott konvergenciaprogram – kormánytagok, fővárosi- és parlamenti képviselők ugyanúgy információs vákuumba kerültek.

2012. április 24., 05:42

Az újságírókat kérdezgették a konvergenciaprogram részleteiről a nagyobbik kormánypárt képviselői és kormánytagok a parlamentben, miután a dokumentum nyilvánosságra került – számolt be az abszurd helyzetről a

hvg.hu.

A politikusok nemcsak arról nem tudtak, mikor kerül nyilvánosságra a program, de a tartalmáról sem volt semmilyen információjuk.

A hvg.hu szerint először fordult elő, hogy sem elnökségi megbeszélésen, sem frakcióülésen még csak előzetes tájékoztatást sem adtak sem a pártnak, sem magának a kormánynak a nagy jelentőségű intézkedéstervezetről.

„Szakpolitikai részletekbe korábbi nagy átalakítások idején sem ment bele a kormányfő elnökségi vagy frakcióüléseken, de politikai stratégiát mindig adott” – nyilatkozta a hvg.hunak az egyik Fidesz-vezető, aki szerint a most bejelentett intézkedések szembe mennek azzal az Egerben meghirdetett stratégiával, hogy a ciklus második fele már a „konszolidációról”, a kialakított kereteken belüli minél jobb működésről szól majd.