A Fidesz politikai okokból száműzte Zalaegerszegről, Zalaszentgróton fog fellépni Alföldi Róbert

2018. március 17. 16:13 - szerző: Ágoston Zoltán

Az erről szóló Facebook-esemény tanúsága szerint március 24-én Zalaszentgróton fog leülni egy nyilvános beszélgetésre Alföldi Róbert, akinek a március 22-i zalaegerszegi fellépését az Index szerint személyesen Vigh László fideszes országgyűlési képviselő felszólítására tiltotta le a városi a Balaicz Zoltán polgármester vezette városi önkormányzat. A Facebookon eddig 445-en jelezték, hogy elmennek a nyilvános beszélgetésre, 745 embert pedig érdekel a fellépés. 

Fotó: nyugat.hu/Vágvölgyi Róbert

Az Orbán-kormánnyal szembeni kritikus megjegyzéseiről ismert, gyakorlatilag politikai cenzúra áldozatává váló színházi rendező korábban a Facebookon hosszú jegyzetet írt arról, hogy a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem hogyan mondta le a fellépését, és arról is, hogy 

nincs olyan hely Zalaegerszegen, amelyet bérbe mernének adni, hogy megtartsák az nyilvános beszélgetést. 

Ami Vigh Lászlót illeti, ő nemrég egyszer már lenyomta a zalaegerszegi városvezetés torkán a Fidesz akaratát, a szivárgó hírek szerint legalábbis ő volt az, aki „leüvöltötte” Balaicz Zoltán polgármester fejét, amikor a város túl kíváncsi lett az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a volt résztulajdonában álló cég, az Elios Innovatív Zrt. ügyeire, és úgy döntött, elkéri az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a cégről szóló jelentését.

A március 24-i beszélgetést a zalaszentgróti Városi Művelődési Központban fogják tartani. Alföldi Róbert beszélgetőtársa Veiszer Alinda lesz.