A Fidesz megint ráküldte Gyurcsányra Budai Gyulát

2017. október 25., 12:10

Szerző:

A fideszes Budai Gyula azt kéri a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi felügyeletétől, hogy vizsgálja meg, a Gyurcsány Ferenc DK-elnök érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet.

Budai az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja előtt tartott mai sajtótájékoztatóján kifejtette: az elmúlt hetek sajtóinformációi szerint az Altus Portfólió Kft. legalább kétszer nagy összegű kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő által irányított Human Operator Zrt.-nek.

Fotó: Fotó: MTI/Komka Péter

Gyurcsány Ferenc azt írta: Czeglédy idén tavasszal azzal kereste meg, hogy a diákmunka szervezésével foglalkozó cége vitába keveredett az adóhivatallal, zárolták számláit, átmeneti fizetési gondjai vannak, nem fog tudni bért fizetni a diákoknak, ha nem kap kölcsönt.

A DK elnökének állítása szerint baráti kölcsönről van szó, de a kölcsönszerződésben lévő kikötések alapján ez valójában üzletszerű hitelezési tevékenység lehetett – mondta Budai Gyula, aki azt kérte a pénzügyi felügyelettől, vizsgálja meg, hogy az Altus Portfólió Kft. rendelkezett-e a kölcsönnyújtáshoz szükséges engedéllyel.