Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

A CÖF 800 milliót költött el tavaly, a Fidesz pártalapítványa 500 milliót kapott a költségvetésből

2018. június 12. 17:03 - szerző: 168 Óra

Majdnem 800 milliót költött el tavaly az Orbán-kormány kedvenc civil szervezete, a Békemenet szervezőjeként ismert CÖF. A főként közpénzből gazdálkodó szervezet nyilvános beszámolójában azonban azt továbbra sem részletezi, hogy a választások előtti évben ezt az összeget mire költötték el. Kizárólag a Kárpát-medence civil szervezetei együttműködésének koordinálására elköltött 45 milliót nevesítik, amelyre a Fidesz pártalapítványától kaptak pénzt – írja a Hír TV a honlapján.

Fotó: Merész Márton

A Hír TV szerint 2017-ben összesen a CÖF 282 millió forint támogatást kapott, de a civil szervezet azt nem árulja el, hogy honnan. Ehhez az összeghez a Magyar Villamos Művektől egy évvel korábban kapott 508 millió forintos támogatás, ezt a pénzt a szervezet saját bevallása szerint

szellemi honvédelemre, illetve innovatív ételkreációk, komplettált élelmiszerek kifejlesztésére költötték.

A kötcsei polgári pikniket is szervező Szövetség a Polgári Magyarországért alapítvány 2017-ben is több mint félmilliárd forintból gazdálkodott Az 500 millió forintot meghaladó összeget

a Fidesz pártalapítványa a központi költségvetésből kapta.

Nagyobb támogatást egyetlen magánszemélytől kaptak, Keszthelyi Eriktől, aki 3 millió forinttal járult hozzá a kormánypárti szervezet működéséhez.

Keszthelyi biztosítási alkusz cégének bevételei az állami megbízások révén az elmúlt években megtöbbszöröződtek.