A cég szerint nem a hajléktalanok ellen, hanem az utasok kényelméért szereltek fémpántokat a padokra a Blaha Lujza téri és a Jászai Mari téri villamosmegállóban

2019. május 30., 09:40

Szerző:

Szerdán számoltunk be arról, hogy a Jászai Mari téri után a Blaha Lujza téri villamosmegállóban is fémpántot szereltek a padokra. Nehéz másra gondolni, mint hogy a fémpántokat azért szerelték fel, hogy a hajléktalanok ne feküdhessenek végig a padokon. A Nagykörúton, a Boráros tértől a Jászai Mari térig egyelőre ez a két megálló, ahol fémpánt védi a padokat. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. érdeklődésünkre küldött válaszaiból kiderült, hogy a padok üzemeltetője a fővárossal szerződésben álló JCDecaux Hungary Zrt., így a padokat is a cég helyezte ki.

Fotó: Merész Márton

A JCdecaux-val a Fővárosi Önkormányzat szerződött, a céget pedig megkérdeztük, hogy mi indokolta a fémpántok felszerelését, milyen alapon választották ki a helyszíneket, és hova kerülnek még a fémpántok nagykörúti padokon kívül. Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk:

„A JCDecaux Hungary Zrt. számára a legfontosabb, hogy az általunk nyújtott szolgáltatást a lehető legmagasabb színvonalon végezzük a főváros, a kerületi önkormányzatok és elsősorban az utazóközönség számára. A levelében hivatkozott könyöktámaszok pusztán az utazóközönség kényelmét szolgálják, a már kihelyezett eszközökkel kapcsolatban eddig semmilyen negatív visszajelzés nem érkezett a lakosság részéről. Utolsó kérdésére válaszolva, további könyöktámaszok kihelyezése egyelőre nincs napirenden Társaságunknál.”

Írtunk tegnap az ügyben a Fővárosi Önkormányzatnak is, válaszukat még várjuk.

Fotó: Merész Márton

 

17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.