A BMW székháza elé vonultak a londoni magyarok, de nem vették át tiltakozó levelüket

2018. december 29., 20:54

Szerző:

Megtartották az „O1G Fehér Lufis Felvonulás - White Balloon March” címen meghirdetett demonstrációt Londonban, az ott élő magyarok. Az esemény oldalán közzétett fotók tanúsága szerint néhány tucat ember jelent meg a magyar nagykövetség előtt, hogy kifejezze tiltakozását – a többi között – a rabszolgatörvénnyel kapcsolatban.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az esemény leírása szerint a tüntetők ez után – hasonlóan a berlini tüntetőkhöz – a rabszolgatörvény kedvezményezettjeit vették célba, a BMW londoni székháza elé vonultak, ahol a vállalatnak írt nyílt levelüket olvasták fel. A levél emlékezteti a vállalatot, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – valamint más kormánypárti politikusok – szerint többek közt az ő érdekükben hozták a törvényt, amely tovább nehezíti a magyar dolgozók életét.

A londoni magyarok arra kérik a BMW-t, hogy ne éljen a törvény adta lehetőséggel, és hagyjon fel a bajor CSU-n keresztül Orbán Viktor rezsimjének támogatásával.

A Mérce azt írja, egy résztvevő elmondta: szerettek volna bejutni a BMW székházba, hogy át tudják adni nyílt levelüket és az angolra fordított 5 pontot, de azt nem vette át senki, azt mondták, forduljanak a német központhoz.