110 magyar bankkártyáról emeltek le pénzt – ez volt a trükk

Száztíz ügyfél bankkártyaadataival éltek vissza ismeretlenek júliusban indonéziai és dominikai bankterminálokon keresztül, a tranzakciók teljes összege alig haladja meg az egymillió forintot – ismertette az ügyben indított vizsgálat eddigi eredményeit Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetője a Napi Gazdaság pénteki számában.

2015. augusztus 14., 13:39

A lap előző nap írt arról, hogy a Budapest Bank és más pénzintézetek egyes ügyfeleinek számláiról ismeretlenek pénzt loptak Indonéziában és Dominikán. A bankszövetség a hatóságokkal együttműködve megkezdte a szükséges vizsgálatokat az ügyben.

A bankszövetség kommunikációs vezetője hangsúlyozta: az eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy azon ügyfelek kártyájával tudtak visszaélni, akik a PIN kód beütésekor nem takarták el a kezükkel a mozdulatsort és a számlapot, így a bűnözők a számsort egy egyszerű mikrokamerával is rögzíteni tudták – írja az MTI.

Az Európai Központi Bank júliusban kiadott friss jelentése szerint a vizsgált közel 30 ország közül Magyarországon a legalacsonyabb a bankkártyás visszaélések aránya. A szakértői adatok szerint egymillió kártyás tranzakcióból hazánkban csupán 20 esetben fordul elő csalási esemény – jelentette ki Sütő Ágnes

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.