Vetetett magának a trafikban egy ampulla vodkát, aztán meglopta és megütötte jótevőjét egy hálátlan csirkefogó Pápán

2019. március 21., 11:50

Szerző:

Az elkövető az éjjeli órákban, tizennégy év alatti ismerősével várakozott tavaly júliusban az egyik pápai dohánybolt előtt, amikor a sértett az üzletnél megjelent, ott szeszes italt vásárolt, majd azt a bolt előtt elfogyasztotta.

A vádlott ekkor megkérte a sértettet, hogy neki és kiskorú társának is vásároljon italt, amit a férfi kezdetben megtagadott, de többszöri kérést követően végül vett nekik 1-1 üveg, 1 dl kiszerelésű röviditalt. Az italok elfogyasztása után, hajnali fél kettő körül a sértett hazafelé indult. A vádlott és a társaságában lévő kiskorú fiú követte, majd amikor utolérték, a vádlott váratlanul a sértett jobb első zsebébe nyúlt, s abból 3000 forintot kivett.

A sértett felszólította az elkövetőt, hogy adja vissza a pénzét, de a vádlott azért, hogy a pénzt megtarthassa, tenyérrel, nagy erővel arcon ütötte a férfit. A sértett az ütést követően menekülni akart, de a vádlott hátba rúgta. A férfi a rúgástól elesett, majd miután felállt, közölte, hogy értesíti a rendőrséget, és ismét követelni kezdte a pénzét. A vádlott azonban erre csak annyit válaszolt,

„Azt akarod, hogy a telefont is elvegyem tőled?”,

majd a kiskorú fiúval, aki közben többször kérte a vádlottól a pénz visszaadását, elfutottak a helyszínről – írja az Ügyészség.

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!