Tizenéves lányok szexuális zaklatásáért tartóztatták le R. Kellyt

2019. február 23. 08:03 - szerző: 168 Óra/MTI

Tízrendbeli szexuális zaklatásért eljárást indítottak pénteken Robert Kelly R&B énekes ellen Chicagóban, majd letartóztatták, miután ő ennek hírére bement egy chicagói rendőrkapitányságra - jelentették hírügynökségek.

A gyanú szerint Kelly a szexuális zaklatást négy ember - köztük három tizenéves lány - ellen követte el 1998 és 2010 között. Az énekest több év óta vádolták zaklatással áldozatai. A Lifetime televízió két hónappal ezelőtt kezdett el bemutatni egy hatórás dokumentumfilm-sorozatot erről, aminek lényege, hogy Kelly tulajdonképpen bebörtönözve tartotta, rabszolgaként kezelte a lányokat.  Steven Greenberg, Kelly ügyvédje januárban úgy nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy a filmben állítottakból semmi nem igaz.

Egy chicagói ügyész közölte péntek este, hogy Kellyt valószínűleg szombaton kihallgatja egy vizsgálóbíró. Ha elítélik mindazokért, amikkel gyanúsítják, akkor összesen akár 70 évi börtönbüntetést is kaphat - tette hozzá. 

A Grammy-díjas Kelly ellen, akinek leghíresebb száma az I Believe I Can Fly, 2008-ban kiskorú pornográfia ügyében már folyt eljárás Chicagóban, de felmentették.