Sorozatban nyolcadszor olasz bajnok a Juventus

2019. április 20., 21:43

Szerző:

Sorozatban nyolcadik alkalommal a Juventus nyerte az olasz labdarúgó-bajnokságot, miután a 33. fordulóban szombat este hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re győzte le a Fiorentinát. A torinóiak így öt fordulóval a Serie A befejezése előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a második Napolival szemben.

A vendégek már a hatodik percben megszerezték a vezetést Nikola Milenkovic révén, amit Alex Sandro egyenlített ki nem sokkal a szünet előtt. A bajnoki címet érő találat German Pezzelláé, a Fiorentina argentin védőjéé volt, aki a saját kapujába továbbított egy beadást.

Labdarúgó Bajnokok Ligája
Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A Juventus az első csapat az öt nagy európai bajnokságban, amely sorozatban nyolcszor nyert bajnoki címet, eddig a rekordot holtversenyben tartotta a francia Olympique Lyonnal, amely 2002 és 2008 között volt egyeduralkodó hazájában.

A Juventus összességében pedig 35. olasz bajnoki címét szerezte. A torinói együttes már eddig is fölényesen vezette az örökranglistát, mivel a mögötte álló két milánói csapat, az AC Milan és az Internazionale egyaránt 18 alkalommal volt bajnok.

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!