Sirály rabolt ki egy magyar turistát Barcelonában, alig tudott hazajutni a szerencsétlen férfi

2020. február 20., 19:20

Szerző:

Repülőgépe indulása előtt öt órával rabolta ki egy sirály Barcelona kikötőjében a magyar turistát – írja a Bors.

„Nem kis munka volt hazajutni” – számolt be dühödten a vele történtekről a férfi a Facebookon.

Repülőjegye, iratai, bankkártyája, pénze mind a kis oldaltáskájában volt.

Bár rengeteg utánajárást, fejtörést okozott a szárnyas tolvaj a férfinak, végül szerencsés véget ért a történet. A férfi ennél többet azonban nem szeretett volna mesélni az esetről a lapnak, amely így tehát Orbán Zoltánt, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sajtósát kérdezte a meglepő jelenség okairól.

„Azokon a strandszakaszokon, ahol az emberek etetik a sirályokat, előfordulhat, hogy rabolnak is. Amikor éppen nem kapnak a turistáktól ételt, unatkoznak, gyakran kezdenek lopkodni" – világította meg a sirály motívumait a szakember.

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!