Rémület Igalon: Több tucatnyi sikló bukkant fel egy családi házban, a lakók elmenekültek

2020. szeptember 25., 18:03

Szerző:

Erdei siklók leptek el egy igali családi házat, melynek lakói kiköltöztek az ingatlanból a kígyók miatt. Elbontottak melléképületeket, megkezdték a nyári konyha födém­ét azért, hogy megtudják, honnan jöttek elő a védett hüllők. Káruk tetemes, de a biztosító nem akar fizetni.

A család a Duna-Dráva Nemzeti Park őrkerület vezetőjét, Szegvári Zoltánt hívta segítségül, aki vadkamerákkal figyelte az állatokat és többször járt a házban is. – Több tíz erdei sikló jutott be az ingatlanba. Azt gyanítjuk, hogy a falon lévő repedésbe költöztek be, de nem tudjuk, milyen mélyek a járatok – mondta Szegvári Zoltán. A levedlett siklóbőrök a féltetős konyha belső álmennyezete, illetve külső héjazata közül kerültek elő, amelyek 60-100 centis kifejlett példányoktól származtak.

 

A fürdőszobában a kádból, a lambéria alól a földre pottyant fiatal siklókat összegyűjtötte

és a településektől távol, kedvező élőhelyen szabadon engedte. 

Szegvári Zoltán kiemelte: a gondozott, rendezett udvarú ingatlan a falu szélén fekszik, egy patakvölgy felett, környezetében kedvező életterek kínálkoznak a védett hüllőfajoknak is. Az ősz beköszöntével a siklók levedlik bőrüket és magasabban fekvő védett, megfelelő klímával rendelkező üregeket keresnek a téli vermelésükhöz – írja a Sonline.

 

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!