Felgyújtották a nádast Alsohetény mellett egy halastónál, a zöldhatóság vizsgálja az esetet

2019. április 1., 10:45

Szerző:

Az eset március 28-án történt, sűrű, fekete füst lepte el a határt Kapospula és Alsóhetény között. Talán ki sem derül, ha a közeli Dombóvár polgármestere, Szabó Lóránd nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban – írja a Pécsi Stop.

A videón látszik és hallatszik az is, hogy egy magát hivatásos vadásznak nevező embernek nem nagyon tetszik, hogy felvétel készül a nádas lángba borításáról: 

A lap a polgármestertől megtudta, az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes attalai vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

A Pécsi Stop valamivel később frissítette a cikkét. Eszerint a nádat nem a hivatásos vadászok gyújtották fel, hanem a tó tulajdonosi jogokat gyakorló bérlője a tűzoltóság hivatalos engedélyével. Azt, hogy a polgármester által készített videó tanúsága szerint ezen túl miért lépett fel az azon hallható vadász már-már hatósági személyként, egyelőre nem tudni – jegyzi meg a lap, hozzátéve, hogy információja szerint a zöldhatóság vizsgálatot indított a területen, illetve hogy a közelben a hivatásos tűzoltóknak is be kellett avatkozniuk. 

 

Pontosítás

Lapszemlénket a Pécsi Stop cikkének az első változata alapján készítettük el a Rágyújtották a nádast a vaddisznókra a somogyi vadászok, hogy legyilkolják a lángok elől menekülő állatokat címmel, a Stemler József elnök irányította Gazda Vadásztársaságtól pedig a Pécsi Stop által is végrehajtott fenti változtatásokkal összhangban a következő pontosítást kaptuk: „2019. április 1-én 10:45 perckor megjelent írásukban több pontatlan állítás is szerepel. A címben is szereplő állítással szemben a szóban forgó tüzet nem hivatásos vadászok gyújtották, hanem a tavak tulajdonosi jogokat gyakorló bérlője a tűzoltóság hivatalos engedélyével. A tűzgyújtásnak nem a vadászat volt a célja, hanem a halgazdálkodás elősegítése. Az valóban igaz, hogy a helyszínen vadászok is jelen voltak; az ő feladatuk a vadak kihajtása volt a nádasból. Mindezeken túl már kisebb fontosságú kérdés, de fontos rögzíteni, hogy a terület nem Somogy, hanem Tolna megyében található. Mivel az önök által helytelenül leírtak nagyban sértik vadásztársaságunk jó hírnevét, tisztelettel kérem a fent leírtak közlését.” 

 

 

 

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!