Nagyböjt van, szóval Németh Szilárd bevágott egy kiadós nyúljás pacalt reggelire
„Egy késői, szombat estéről maradt kiadós reggelivel jól indult a mai nap. Nyúljás pacal vecsési savival, serclivel, mélytányérból, kanállal” – írta a Facebookon Németh Szilárd gasztropápa, a Fidesz alelnöke, aki nemrég egy vérereklyével tért haza egy lengyelországi templomból.
Íme a könnyű egytálétel:
A nyúljás pacal receptje Németh Szilárd szerint úgy néz ki, a felcsíkozott pacalt a fűszerekkel együtt egy órán keresztül abáljuk, a vége előtt 5 perccel ecetet adunk hozzá. Leszűrjük, kiválogatjuk belőle a fűszereket és a citromot. Zsíron megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és felöntjük vízzel. Beletesszük az egészben szárított paprikát és a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, beletesszük a megabált pacalt, sózzuk és egy órán keresztül tovább főzzük. Ekkor hozzáadjuk a körmöt és a füstölt nyúlját, (füstölt hús, porc) aztán másfél órán keresztül rotyogtatjuk. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a gombát, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.