Leteperte gondozóját, túszokat ejtett egy esztergomi vérstrucc

2019. január 7., 15:03

Szerző:

Látogatóba érkezett néhány ember pénteken egy esztergomi struccfarmra. Bár délutánig egy kakas kivételével az összes madár bement a karámba, amikor a látogatók távozni akartak, a kint maradó röpképtelen szárnyas megijedt, hogy egyedül maradt kint, és bepánikolt. Megtépte a gondozóját, mindenkit bekergetett a hátsó házba, amelynek az ablakát kopogtatva sakkban tartotta a látogatókat. Voltak kint a rendőrök, de a helyzet nekik is új volt, így többen is tőlünk kértek segítséget – írta Facebook oldalán az Állatmentő Liga. 

„Kollégáink elsőre befogóbotos tereléssel próbálkoztak, majd szépen lassan raklapokkal egy falat húztak a kert közepére és egyre beljebb terelték az állatot, míg a helyére nem ment. Akkor az emberek kiszabadulhattak."

Az állatvédők próbáltak egy csoportképet csinálni a kimenekült csapattal, de

annyira örültek a szabadulásnak, hogy percek múlva mindenki elviharzott.

A Tények az eset után képes beszámolót készített a helyszínen, íme:

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.