Oslóban tavaly egész évben egyetlen gyalogost gázoltak halálra

2020. január 3., 13:09

Szerző:

Mindössze egyetlen gyalogos halt meg gázolásban Norvégia fővárosában, Oslóban az elmúlt egy évben – írja az Aftenposten nyomán a 444.

A norvég lap statisztikái szerint 1975-ben még 41 halálos áldozata volt a közúti gázolásoknak, de az elmúlt években ez a szám folyamatosan csökkent.

Ennek pedig az az oka, hogy Oslo belvárosából egy új rendelet alapján kitiltották az autós forgalmat, korlátozták a sebességet, illetve egyre több ember jár biciklivel, a bicikliutak pedig élesen elkülönülnek az autós forgalomtól.

Magyarországon országosan naponta három gázolás történik a zebrákon, havonta pedig egy ebből halállal is végződik - derül ki az Országos Rendőr-Főkapitányság statisztikájából. 2018-ban 1079 embert gázoltak el zebrán, 2019-ben pedig novemberig több mint 800-at, amiből 29 halálos kimenetelű volt.

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!