Megfürdött a tengerben, húsevő baktérium támadta meg, másfél nap múlva meghalt az idős férfi

2019. július 15., 16:04

Szerző:

Megfürdött a tengerben, húsevő baktérium támadta meg, másfél nap múlva meghalt az idős férfi

A Tennessee állambeli William Bennett Floridában élő lányát látogatta meg. Egy sor közös szabadidős programot szerveztek. Több alkalommal is fürödtek, először Destinben, a tengerparton, majd a Turkey Creekben végül pedig Boggyban, egy mocsaras öbölben. Feltehetőleg a rákból felépült férfi itt érintkezhetett a gyilkos baktériummal – írta a CNN.

A 71 éves nyugdíjas szombat hajnalban lett rosszul, láz, hányinger és görcs kínozta. Azonnal kórházba vitték, de a tünetei nem csillapodtak.

A férfi bőrén lévő vöröses folt jelent meg, ami később sötét színűvé változott és a mérete is nagyobb lett, a folt közepén pedig a bőr elfeketedett, ami a sejthalál biztos jele.

Az idős férfi vasárnap hajnalban, alig másfél nappal a fürdés után elhunyt. A család félelme beigazolódott, a férfi szervezetében kimutatták a húsevő baktérium jelenlétét – írta a hirado.hu.

Magyarországon is többször támadt már a húsevő baktérium, amelynek pár éve, a motorbalesete után Rékasi Károly is kis híján áldozatul esett. 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

2024. április 26., 07:57

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!